Eenvoudig en snel hulpmiddelen bestellen

Zelfredzaamheidsthema’s

Zelfredzaamheidsthema’s

De Zelfredzaamheidsthema’s bevatten hulpmiddelen die het zelfstandig thuis wonen voor ouderen makkelijker en veiliger maken. Bekijk het thema dat past bij uw zorgsituatie en bestel eenvoudig de hulpmiddelen.

Dit zijn de thema’s

Thema 1

Gemakkelijk steunkousen aandoen

Steunkousen aandoen kan een uitdaging vormen. Er zijn tal van hulpmiddelen beschikbaar die hierin ondersteuning bieden.

 • Easyslide
 • Doff ’n donner
 • Handschoenen Arion
 • Handyleg
 • Dressbudy
 • Steve
 • Steunkouspistool of ort-o-mate
 • Butler off
Bekijk het thema
Hulp met kiezen

Thema 2

Zelfstandig oog druppelen

Het zelfstandig druppelen van de ogen, kan door het precisiewerk een uitdaging zijn. Mocht men hiermee problemen ervaren, zijn er gelukkig tal van hulpmiddelen beschikbaar die het druppelen van de ogen gemakkelijker maken.

 • Druppel bril
 • Autosqueeze
 • Oogdruppelaar eyot
 • Aidapt oogdruppelhulp
Bekijk het thema
Hulp met kiezen

Thema 3

Domotica om zelfredzaam te blijven

Maak de woning zo intelligent mogelijk! Met verschillende hulpmiddelen kan een woning geoptimaliseerd worden zodat deze net iets meer gemak biedt.

 • Medicatie dispenser (thuiszorg)
 • Gordijnen open/sluiten
 • Lichten centraal aan/ uit
 • Digitale agenda
 • Digitale senioren klok
 • Digitale deurbel
Bekijk het thema

Thema 4

Zelfredzaamheid bevorderen

Een gevoel van zelfredzaamheid is enorm belangrijk en zorgt ervoor dat ouderen comfortabel, veilig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Gelukkig kan met behulp van een aantal simpele zorghulpmiddelen de zelfredzaamheid bevorderd worden.

 • Aankleedstok met schoenlepel
 • Easy pull sok aantrekker
 • Sliplift
 • Hulpmiddel knopen dichtdoen
Bekijk het thema

Langer thuis met de online Zelfredzaamheidsthema’s

De Zelfredzaamheidsthema’s bevatten hulpmiddelen die het zelfstandig thuis wonen voor ouderen makkelijker en veiliger maken. De hulpmiddelen in de Zelfredzaamheidsthema’s zijn door professionals uit de regio Groot Eindhoven zorgvuldig geselecteerd en onverdeeld in een verschillende thema’s. Elk thema hangt samen met een zorgsituatie. Denk aan het zelfstandig aan- of uitdoen van steunkousen, het druppelen van de ogen of om het makkelijker maken van de persoonlijk verzorging.

Waar kunnen deze hulpmiddelen worden besteld?

De hulpmiddelen uit de online zelfredzaamheidsthema’s zijn eenvoudig online te bestellen. U kunt de hulpmiddelen los bestellen, maar ook alle hulpmiddelen binnen het thema.

Bestel in 3 stappen de hulpmiddelen:

 1. Klik op het thema dat past bij uw zorgsituatie. Er opent nu een nieuwe pagina op de website Thuisleefgids. Hier leest u alle informatie over het thema en de hulpmiddelen.
 2. Lees de beschrijving van de hulpmiddelen en selecteer het aantal hulpmiddelen dat u wilt bestellen.
 3. Volg de stappen in het bestelproces.

Winnaar Zinnige Zorg Award

In 2019 is de Zelfredzaamheidskoffer van zorgexpert Vivent genomineerd voor een Zinnige Zorg Award (meest zinnige zorg initiatief). Na de succesvolle pilot is de Zelfredzaamheidskoffer verder ontwikkeld en gepromoot. Archipel en Zuidzorg zijn voorbeelden voor zorgorganisaties uit de regio Groot Eindhoven die de Zelfredzaamheidskoffer met succes inzetten. In 2020 is de koffer gedigitaliseerd en toegevoegd op de website Langer Thuis Kompas als Zelfredzaamheidthema’s. Nu kunnen zowel zorgprofessionals als burgers gemakkelijk en snel online hulpmiddelen bestellen.

Wat anderen zeggen

Het Langer Thuis Kompas is een handige manier om in contact te komen met aanbieders uit de regio. Het aanbod is breed en de website is gebruiksvriendelijk. Ik zou het iedereen die ondersteuning nodig heeft om langer zelfstandig te blijven wonen, aanraden!

Sven Nouwens

Projectondersteuner bij Oktober

Ik ben betrokken bij het vullen van het hele Kompas. Mooi initiatief waar veel ouderen baat bij kunnen hebben. Nog wel in ontwikkeling, het aanbod kan nog uitgebreider.

A. Tebak

Projectmedewerker bij Archipel

Als zorgprofessional ben ik betrokken bij dit product. Een hulpmiddel voor zorgmedewerkers en senioren om op en makkelijke manier te zoeken naar de juiste zorg en hulpmiddelen.

Nathalie van der Heijden

Medewerker Dagbesteding bij Oktober

Het Langer Thuis Kompas is een zeer mooi opgezet, onafhankelijk hulpmiddel om de juiste hulpmiddelen te vinden voor elk persoon in zijn eigen unieke thuissituatie. Doordat het is opgezet door zorgprofessionals, krijgt men een eerlijk onafhankelijk aanbod van het juiste hulpmiddel. Er is ruime keuzemogelijkheid, geeft richting en advies. Erg handig!

KH

Transferverpleegkundige bij MMC

Er is een mooie basis voor het platform ontwikkeld. Het Langer Thuis Kompas is een platform wat de potentie heeft om uit te groeien tot een regionaal platform. Het is van belang dat stakeholders uit de regio ermee bekend worden en er gebruik van gaan maken en input gaan leveren op de doorontwikkeling. Er zijn nog vele mogelijkheden om het platform uit te laten groeien zodat het breed in de behoefte van de bezoekers kan voorzien.

Ilse Schoormans

CEO bij Thuisleefgroep

Mooie website met heel veel informatie om langer veilig thuis te kunnen wonen. Eindelijk niet meer zoeken maar alles overzichtelijk op één website!

M. Nouwens

Vrijwilligerscoördinator bij Joris Zorg

Het is handig voor mantelzorgers etc. Onze cliënten zijn vaak wat te oud.

Kimberly Jannes

Verzorgende IG bij Ananz

Neem contact met ons op

Langer Thuis Kompas

Heeft u een vraag over het aanbod? Of wilt u de mogelijkheden als aanbieder op de website bespreken? Het team van het Langer Thuis Kompas helpt u graag verder. Vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wielewaal 10
5531 LJ Bladel

T: 088 245 7795
W: langerthuiskompas.nl

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Dit zijn onze samenwerkingspartners

Dit zijn onze samenwerkingspartners