Boekje voor mantelzorgers: tips, ervaringen en handige informatie

Mantelzorger worden, is vaak niet iets waar u bewust voor kiest. Plotseling kan uw naasten ziek worden en heeft u de keuze om zorg te verlenen. Het verlenen van mantelzorg biedt veel positiefs. Aan de andere kant vraagt het van u als mantelzorger kennis op huishoudelijke, administratieve, verzorgende en/of sociale zaken. Maar, waar vindt u informatie als mantelzorger om die ondersteuning te bieden?

Boekje voor mantelzorgers

Het boekje ‘Zonder Zorgen Mantelzorgen’ is een uitgave voor mantelzorgers waar alle handige informatie voor mantelzorger op één plek staat. Denk aan informatie over zorgaanbieders, ervaringsverhalen van andere mantelzorgers en tips over het voorkomen van overbelasting. De focus ligt op het zonder zorgen verlenen van mantelzorg aan ouderen.

In opdracht van ouderzorgorganisatie Oktober is door studenten van Avans hogeschool deze uitgave geschreven. Deze opdracht maakt deel uit van het ontwikkelplan Voorliggend Veld, waarin 7 VVT-organisaties (Verpleeg-en Verzorgingstehuizen) samenwerken aan het gemeenschappelijke doel: het informele netwerk van de cliënt van informatie te voorzien, zodat zij langer kunnen bijdragen aan het zorgproces.


Bent u nieuwsgierig geworden naar de inhoud van het boekje ‘Zonder Zorgen Mantelzorgen’?
Klik hier om een digitaal inkijkexemplaar te bekijken.

 

 

Delen op Social Media!

Gerelateerde artikelen