Dementiewijzer: Communicatietips en vragen en antwoorden over dementie

Vermoedt u er iemand in uw omgeving dementie heeft? Of verleent u zorg aan een persoon met dementie? Dan is het fijn om aan te sluiten bij de belevingswereld. Een huisarts, wijkverpleegkundige en zorgtrajectbegeleider kan u helpen, vragen beantwoorden en tips geven Als u daarna weer thuis bent heeft u vast ook allerlei vragen.  Samenwerkende zorgorganisaties hebben twee handige producten ontwikkeld voor u:

De Dementiewijzer

De Dementiewijzer is een hulpmiddel met concrete communicatietips en antwoorden op 20 veel gestelde vragen over dementie. De wijzer kan ingezet worden als praatstuk. Bijvoorbeeld tussen een zorgtrajectbegeleider en de familie van een cliënt. En is ook inzetbaar als handige wijzer om er even bij te pakken. De Dementiewijzer helpt u om beter om te gaan met dementie.

De Dementiewijzer is samengesteld door het ontwikkelplan Voorliggend Veld, waarin 7 VVT-organisaties (Verpleeg-en Verzorgingstehuizen) samenwerken. Hun gemeenschappelijke doel: het informele netwerk van de cliënt van informatie te voorzien, zodat zij langer kunnen bijdragen aan het zorgproces. De Dementiewijzer is verkrijgbaar via uw zorginstelling of op te vragen via info@langerthuiskompas.nl

 

 

 

Delen op Social Media!

Gerelateerde artikelen