21 Oktober: Lezing Langer Thuis Kompas bij Bibliotheek Bladel

Ouderen moeten en kúnnen zolang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Alleen dit moet wel op een veilige manier mogelijk zijn. Op donderdagavond 21 oktober van 19.00 tot 20.30 uur vindt er bij Bibliotheek Bladel een gratis lezing plaats over de website van het Langer Thuis Kompas. Een website die ouderen en mantelzorgers inzicht en overzicht biedt in het ondersteuningsaanbod in de regio.

Zelfstandig thuis wonen van ouderen
Het belooft een interactieve lezing te worden. Het team gaat met je in gesprek over handige functionaliteiten die te vinden zijn op de website en de veranderingen in het zorglandschap. Zo komen er steeds meer ouderen (met digitale vaardigheden), neemt het aantal mantelzorgers toe en zorgprofessionals af. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen en diensten waar ouderen terecht kunnen. De vraag is: Hoe kies je hulpmiddelen en diensten die passen bij jouw zorgvraag? Het Langer Thuis Kompas speelt in op die behoeften en ontwikkelingen.

In een samenwerking tussen zeven samenwerkende Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties in de regio Eindhoven en De Kempen is het Langer Thuis Kompas ontwikkeld. Ouderenzorgorganisatie Oktober is één van de samenwerkende partijen.

Aanmelden
Heb je zin in een avondje uit en om actief in gesprek te gaan over de mogelijkheden in langer thuis wonen? Meld je aan via de agenda op de website van Bibliotheek De Kempen, www.bibliotheekdekempen.nl. Aanmelden kan ook telefonisch via 085-7733290, of aan de balie van Bibliotheek Bladel op Markt 4 in Bladel.

Delen op Social Media!

Gerelateerde artikelen